Ciudad de México

🇸🇮 Mehiška prestolnica je bila najina prva postojanka in ker sva prvič v Centralni Ameriki, nisva točno vedela, kaj pričakovati (je pa res, da ni bilo časa za kakšno poglobljeno raziskovanje pred odhodom in se nisva zares zavedala niti tega, da pristaneva nad 2000 m.nm.).

Sva se pa imela zares super, tako v Coyoacánu, kjer sva se sprehajala, kolesarla (in jedla!), kot v centru mesta v čisto drugačnem vzdušju: glasno, gužva, mogočne stavbe (aja pa vse je postrani na vse strani zaradi posedanja, Miha je imel s poklicno deformacijo res ogromno za videt – mogoče lahko IRGO tu podružnico odpre :)), muzeji, super city walking tour in seveda hrana, ker je to osrednjega pomena na tem potovanju. Neizbrisen pečat sta s svojo umetnostjo mestu pustila Frida Kahlo in Diego Riveira, z zanimanjem sva si ogledala tako muzej Fride kot Diegove ogromne stenske poslikave v Palacio Nacional, zares zanimiva tradicija. Naslednja postaja: Puebla!

🇬🇧 Mexico City was our first stop and first ever travel to Central America, and we didn’t really know what to expect. Turns out we loved it – both Coyoacán where we walked, biked and of course enjoyed the food, as well as in the Zócalo, although in a completely different vibe: loud, crowded, with mighty buildings (that are all leaning in all directions because this area used to be a huge swamp back then) and of course ate some more, because food is life! Next stop: Puebla!

One thought on “Ciudad de México

Leave a comment